Polisen söker nya bevis efter dödsskjutningen i Kvarnsveden

Uppdaterad
Publicerad

Polisen gör under måndagen sökningar efter nya bevis i utredningen kring dödsskjutningen i Kvarnsveden.

Det var den 11 januari som skottlossningen ägde rum på öppen gata i Kvarnsveden i Borlänge. En man i 25-årsåldern sköts ihjäl och en annan skadades allvarligt.

Tre personer sitter häktade ärendet, en man i 35-årsåldern som greps i Norberg i Västmanland, en i man 20-årsåldern som greps i Malungstrakten och en man i 30-årsåldern som greps i Värmland.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

Söker ny bevisning för att stärka misstankarna

Under måndagen gör polisen nya försök att hitta nya bevis i utredningen kring dödsskjutningen på plats i Kvarnsveden. Polisen har också en buss på plats i Kvarnsveden så de som vill kan ställa sina frågor och också lämna information till polisen. 

– Det sitter ju tre häktade misstänkta för brott, så utredningsläget är bra, men det är viktigt att hitta teknisk bevisning som kan stärka misstankarna, berättar polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

I klippet ovan berättar Stefan Dangardt varför man nu gör nya sökningar efter bevis på brottsplatsen i Kvarnsveden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Kvarnsveden i Borlänge 2019

Mer i ämnet