Polisen var i kontakt med den mordmisstänkte mannen under söndagen men vill inte berätta vad mannen uppgav vid samtalet. Foto: Niklas Hagman

Polisen var i kontakt med mordmisstänkte mannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen var i kontakt med den nu internationellt efterlyste mannen under söndagen, enligt polisens presstalesperson Tommy Lindh. Nu söks mannen internationellt eftersom polisen tror att han kan ha lämnat landet.

Efter ett bråk i en lägenhet i centrala Avesta ska polisen ha nåtts av uppgifter att en kvinna blivit mördad och att en man i 45-årsåldern kunde misstänkas vara skyldig.

Hade kontakt med mannen under söndagen

Under söndagen var polisen i kontakt med den misstänke mannen men vilka uppgifter han då lämnade är inget som polisens presstalesperson Tommy Lindh vill gå in på närmare.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

– På något sätt har han varit kontaktad, ja, säger Tommy Lindh till SVT Dalarna.

Gjorde han några erkännanden under det samtalet?

– Det är inget vi går in på hur samtal har förts.

Men är den kontakten en bidragande orsak till att mannen nu misstänks för mord?

– Inte nödvändigtvis den direkta kontakten utan det [misstanken] är ett resultat av den sammantagna bilden som framkommit med hjälp av olika förhör och utredningsåtgärder.

Söks internationellt

Mannen är nu internationellt efterlyst, och den bil som polisen tror att han körde när han lämnade Avesta, en vit Nissan Juke från 2015, söks i flera länder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Velmira i Avesta 2019

Mer i ämnet