Postnord: ”Finns en person i hushållet som kan hämta posten”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Postnord är reglerna tydliga när det gäller utsträckt service – som det kallas när man som gammal eller funktionsnedsatt kan få sin post till tomtgränsen istället för en postlådesamling. Alla i hushållet ska ha en funktionsnedsättning för att man ska få rätt att ha sin postlåda vid tomtgränsen.

I Gun Svensson och Christer Nilssons fall är det inte så. Christer har inga problem att gå sträckan till uppsamlingsplatsen 450 meter bort. 

– Han har ingen funktionsnedsättning, utan det finns en person i hushållet som kan hämta posten i postlådan, säger Katarina Sörman, distributionsområdeschef vid Postnord.

Att Christer ligger borta och jobbar flera månader i sträck spelar ingen roll. 

– Men jag tycker att de ska komma in med en ansökan om utsträckt service så prövar vi det utifrån det här specifika fallet, säger Katarina Sörman.

Att Gun och Christer redan i januari fick löfte om att få ha sin postlåda vid tomtgränsen och sen plötsligt inte fick det, bemöter Sörman så här: 

– Har man inte fått rätt information eller rätt beslut från oss så ber jag om ursäkt för den delen. Men när det gäller utsträckt service så är det tydliga och klara regler som gäller.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.