Premiär för Cabaret i Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

Få amatörteatrar får sätta upp Musikalen Cabaret då den anses vara för avancerad men Borlänge musikteater är undantaget som bekräftar regeln. På fredag är det premiär.

Totalt 24 personer är engagerade i musikalen som det krävdes lite tjat för att den skulle få klartecken. 

– Upphovsmännen har vissa krav på hur den sätts upp och vi är en av få som fått tillstånd, säger Mikael Ludwigsson som är bidrädande producent.

Musikalen handlar om hur nacisterna mobiliserar sig i början av 30-talet i Tyskland men hur livet ändå går vidare på nattklubben KitKat club i Berlin. Men det står inte på förrän även de drabbas av det som händer runt omkring dem.

– Det är en historia som får oss att vakna upp och tänka till, säger Birgitta Andersson, producent.

Drömmen besannas

En av huvudrollerna spelas av Tobias Johansson i rollen som Clifford, en ung amerikan med författardrömmar som kommer till nattklubben.

– Det har varit nervöst för jag har aldrig spelat huvudrollen förut men det går bättre och bättre, säger Tobias Johansson.

Alexandra Engdahl spelar den andra huvudrollen som nattklubbssångerskan Sally.

– Hon är väldig framåt och impulsiv, säger Alexandra Engdahl.

– Jag har drömt om att få sätta upp den här i många år så det ska bli väldigt roligt, avslutar den biträdande producenten Mikael Ludwigsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.