PRO:s ordförande i Dalarna Göran Tägtström tycker det är dags för snabba förbättringar inom äldreomsorgen. Foto: Pontus Lundahl/TT / Torbjörn Påhlman, SVT

Dalapensionärer engageras i kampen mot corona på äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Efter att under coronapandemin misslyckats med att skydda äldre i äldreboenden och hemtjänst krävs nu snabba förbättringar. Det menar PRO:s ordförande i Dalarna Göran Tägtström, som nu tänker ta medlemmarna till hjälp för att påskynda processen.

– Det är inte för att gnöla och gnälla utan för att vi ska få en bra äldreomsorg i hela Dalarna, säger Göran Tägtström till SVT Nyheter Dalarna.

PRO i Dalarna engagerar nu sina 17 000 medlemmar i länet för att ta fram förslag till förbättringar. Tanken är att samla ihop äldres egna erfarenheter av äldreomsorgen och sedan presentera förslag till förbättringar till länets kommuner och till Region Dalarna.

Coronaviruset i Dalarna

Göran Tägtström ser PRO:s undersökning som ett komplement till den granskning av 1000 verksamheter inom äldreomsorgen i landet som initierats av IVO och där mycket allvarliga brister hittades i var tionde verksamhet.

– Den tillsynen är välkommen men borde ha skett tidigare, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet