Problem att nå länets vårdcentraler

Publicerad

Just nu är det stora telefoniproblem hos Tele 2. Något som bland annat har drabbat länets vårdcentraler som ej går att nå.

Tele 2 har just nu stora problem i hela landet. Hos Region dalarna rekommenderar man nu att använda 1177.se för att göra vårdärenden. Även inom andra delar av Region Dalarna är det problem med telefonin men mer tillfälliga avbrott.

– Där har vi sagt att man får försöka igen, det kommer och går just nu så ibland fungerar det, säger Ann-Sofie Masth vid presstjänsten, Region Dalarna.

”Den störning som drabbade Tele2 under eftermiddag och kväll igår är tillbaka. Med anledning av detta kan privat- och företagskunder uppleva problem med att ringa, speciellt till andra operatörer. Våra tekniker arbetar med att lösa problemet så snabbt som möjligt”, skriver Tele2 på sin sajt.

Även hos SOS Alarm har man märkt av problemen.

– Vi märker av att vi får in en större mängd tysta samtal utan kontakt med inringaren, säger Sara Hummerdal, pressansvarig på SOS Alarm till SVT Nyheter.

Har man Tele2 bör man ta ut simkortet ur sin telefon innan man ringer 112.

I klippet ovanför berättar regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) om vilka åtgärder regionen kan tänkas vidta när sådana här problem uppstår.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer