Här livesänds vaccininformation till unga – Kadija Ahmed: ”Fick väldigt bra svar”

Uppdaterad
Publicerad

Frågor från ungdomar om vaccin och svar från läkare. Så såg upplägget ut när Rädda barnen livesände en intervju i sociala medier.

– Jag fick väldigt bra svar, säger ungdomsledaren Kadija Ahmed på Rädda Barnen.

Rädda Barnen har öppnat sina sociala medier för att diskutera med ungdomar om vaccination mot covid -19. Först har frågor från följarna samlats in och sammanställts. Sedan gjorde Rädda Barnen en liveintervju med regionens biträdande smittskyddsläkare och en specialistläkare i allmänmedicin för att få svar på frågorna.

– Det kändes lite nervöst men bra och spännande, säger Kadija Ahmed.

Coronaviruset i Dalarna

Bakgrunden till satsningen är att vaccinationstäckningen är lägre bland yngre och medelålders än bland äldre – i alla områden i Dalarna.

– Biträdande smittskyddsläkaren ville göra det här tillsammans med oss eftersom vi  jobbar mycket med barn, säger Salam Abu-Iseifan på Rädda Barnen.

Intervjun sändes direkt men kommer också att redigeras något och sedan läggas ut som ett klipp på Rädda barnens plattformar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet