Räddningschefen Johan Szymanski var på väg hem från en skogsbrand när mötte bilen med en brinnande husvagn på släp. Foto: SVT, Brandkåren Norra Dalarna

Räddningschefen mötte brinnande husvagn på väg från skogsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Räddningschefen Johan Szymanski var på väg hem från en skogsbrand i Nås när han plötsligt mötte en bil med en brinnande husvagn på släp.

På fredagskvällen hade räddningschefen i Norra Dalarna, Johan Szymanski, varit på plats vid en skogsbrand i Vansbro kommun. På vägen hem mötte han plötsligt en bil där någonting var fel med husvagnen som den drog.

– Jag tyckte att någonting såg märkligt ut, sedan såg jag att den brann, berättar han.

”Det hör ju inte till vanligheterna”

– Det hör ju inte till vanligheterna. Ibland ska man vara på rätt plats vid rätt tidpunkt, säger Szymanski.

Tillsammans med ägarna kunde han koppla loss vagnen och även gasolen.

– Liten fördel hade de ju av att jag var där så de kunde få hjälp att koppla av och få av gasolen – annars hade det blivit besvärligare.

Räckte inte till

Men tyvärr räckte det inte med de två pulversläckare som fanns i befälsbilen för att släcka branden, så innan brandbilarna kom hann husvagnen bli totalförstörd.

– Orsaken är sannolikt ett elfel, säger Szymanski.

Ingen person skadades allvarligt.

– De drog i sig lite rök, men det var ingen fara, berättar räddningschefen.

Husvagnen hann bli totalförstörd. Foto: Johan Szymanski/Brandkåren Norra Dalarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.