Foto: Arkiv

Rättegång om Avestamord avslutas

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen avslutas rättegången vid Falu tingsrätt mot den 24-årige man som är misstänkt för mord på en 66-årig kvinna i Avesta i november förra året.

Det var tidigt en fredagmorgon i slutet av november som polisen fick larm om att en 66-årig kvinna under natten hade försvunnit från sin bostad utanför Avesta. Kvinnan – som var klädd i morgonrock och tofflor – hade gått ut för att röka och sedan inte kommit tillbaka in igen.

Ganska snart valde polisen att rubricera ärendet som människorov. Vid 11-tiden på förmiddagen hittades kvinnan mördad i ett dike ungefär en kilomter från sitt hem. Två män – 65 och 24 år – greps och häktades senare misstänkta för mord.

Efter några dagar släpptes den äldre mannen och han är nu helt avförd från utredningen. Rättegången mot den yngre mannen har pågått i sammanlagt tre dagar och den avlsutas alltså under fredagen den 8 maj. Slutpläderingarna kommer att hållas efter lunch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Avesta 2014

Mer i ämnet