”Vi vill börja vaccinera 16- till 17-åringar innan skolstart” – Hör Olof Ehrs vaccinsamordnare i Dalarna om när regionen kan börja vaccineringen av 16- till 17-åringar. Foto: Lisa Linder Lindberg /SVT

Region Dalarna vill börja vaccinering av 16- till 17-åringar: ”Vi vill börja innan skolstart”

Publicerad

Region Dalarna är redo att vaccinera 16- och 17-åringar i länet före Folkhälsomyndighetens rekommendation att vaccineringen ska starta andra veckan i augusti:

– Trycket på bokningar är lägre nu och vi har vaccin, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare vid Region Dalarna.

Under onsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att de öppnar för vaccinering av 16- och 17-åringar i hela Sverige från den 9 augusti. Dalarna vill börja vaccineringen av de unga ännu tidigare:

– Vi tycker att det vore väldigt bra att påbörja detta innan skolstart, säger Olof Ehrs, vaccinsamordnare vid Region Dalarna.

Coronaviruset i Dalarna

I Dalarna kommer 16- och 17-åringar att få boka tid för vaccineringen och vaccinera sig på samma platser som de äldre åldersgrupperna.

Regionen har under torsdagen fattat ett beslut att starta vaccineringen innan Folkhälsomyndighetens besked. Exakt datum vill inte regionen gå ut med.

– Det är några bitar som måste ligga på plats innan vi kan börja. Jag går inte ut och säger när det blir, men inriktningen är att det ska vara före vecka 32, säger Olof Ehrs,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet