Hör enhetschefen Maria Andersson om vad som väntar framöver för myndigheten: ”Vi måste vänta tills vi vet något istället för att spekulera i saker” Foto: Petra Palmestål / Jessica Gow, TT

Enhetschefen i Dalarna oviss om framtiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter morgonens besked om jättevarslet på Arbetsförmedlingen hänger ett orosmoln över de lokala kontoren. Men chefen för Arbetsförmedlingen i mellersta Dalarna kan inte ge några som helst besked om framtiden i dag.

Maria Andersson är chef för de kontor som sköter arbetsförmedlingen i Säter, Borlänge, Falun, Gagnef och Rättviks kommuner. Hon berättar att det är blandade känslor på kontoren i dag.

– Det känns väldigt tråkigt att tänka på hur det här kommer att drabba de som blir drabbade. I dag har vi ingen vetskap om hur det kommer att se ut, det förhandlas framåt, säger Andersson.

Kan bara vänta på beslut

Andersson hänvisar till det nationella politiska spelet som en avgörande faktor för framtiden.

– Enligt överenskommelsen mellan de fyra partierna så finns det en styrning mot en reformering med en förändring på vårt uppdrag. Men det är svårt att veta hur vi kommer att ställa om och vi kan inte heller göra någon förändring innan beslutet är fattat, säger Maria Andersson

Dalakontorens framtid oklar

Lika lite går att säga om hur enheten i mellersta Dalarna kommer att drabbas.

I videoklippet ovan hör du enhetschefen Maria Andersson om vad som väntar framöver och vilken information myndigheten har just nu: ”Vi måste vänta tills vi vet något istället för att spekulera i saker”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.