Regionen omprioriterar – låter vårdpersonal få tredje dosen

Publicerad

Redan den här veckan kan vårdpersonal som fick dos två för sex månader sedan ges den tredje dosen. Region Dalarna har i strid med Folkhälsomyndighetens rekommendationer bestämt att vårdpersonal ska prioriteras när det gäller tredje dosen av vaccin mot covid-19.

– Det är jätteviktigt att vårdpersonal som ska vårda sjuka får sin tredje dos , säger regionrådet Ulf Berg (M) som tror att vaccinet även biter på den nya mutationen omikron.

Att Region Dalarna börjar vaccinera vårdpersonalen med en tredje dos redan nu är inte i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. De menar att äldre och sköra ska erbjudas dos tre i första hand. Någon signal om att det är läge att ge vårdpersonal den tredje dosen har myndigheten ännu inte gett.

– Även om FHM inte riktigt tycker det, tycker jag det är jätteviktigt att vårdpersonal som ska vårda sjuka nu kan få en tredje dos, säger regionstyrelsens ordförande Ulf Berg (M) till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.