Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du några av registreringsskyltarna som fick nej av Transportstyrelsen. Bilden är ett montage. Foto: Terje Pedersen/NTB

Regplåtarna ”POOP” och ”FRIKORT” ratas – här är listan som godkänns i Dalarna

Publicerad

Under förra året nekade Transportstyrelsen nära 230 förslag på personliga registreringsskyltar i Sverige. Vissa av exemplen var direkt kopplade till de kraftigt höjda elpriserna. Vi har samlat några av skyltarna som ratades, samt listan på vilka som godkändes i Dalarnas län.

”SÄLEN”, ”LOL EL” och ”LOVE U” är några av de personliga registreringsskyltar i Dalarna som godkändes förra året. Totalt beviljades 60 nya personliga skyltar i länet.

Minskning jämfört med 2021

I hela Sverige beviljades drygt 3 400 personliga registreringsskyltar 2022, och det är en minskning jämfört med året innan. En orsak kan enligt Transportstyrelsen vara det osäkra ekonomiska läget. Det kostar nämligen över 6 000 kronor att skaffa en personlig skylt till bilen.

I klippet ser du några förslag som fick nej av Tranpsportstyrelsen. I faktarutan nedanför hittar du listan på godkända skyltar.

UBAKA
TA MOD
STROEM
RUDOLPH
BANANEN
KNUTES
MILIS
DERSTEN
UW1
TIKT

YVALL
VOYAGER
SNUTTA
LOL EL
OLIVE19
DRAGIT
SUKII 1
2BROR34
CELIK
ORTAC

XHONADO
MVL
SNUFFE
KOLPEBO
WSS 3
FUNLIFE
WADELL
VAGNEN
SVÄSJÖ
PĹ RULL
1FARMOR

KISS MY
RANGERS
BUSEN 1
KULANS
1963
CLANKER
JAW
LOVE U
2GOOD4U
BELLZON

47 MSA
TRYSIL
MOLLY B
RONIN
GIVAKT
OVESON
2BROR47
SMYR85
RIAN
ABODE R

BACKBYN
I BJÖRK
GTF
H GULE
SÄLEN
SHIYAR
GJOKA
CARBAGE
WENTLI

Källa: Transportstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.