Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet ser du några av registreringsskyltarna som fick nej av Transportstyrelsen. Bilden är ett montage. Foto: Terje Pedersen/NTB

Regplåtarna ”POOP” och ”FRIKORT” ratas – här är listan som godkänns i Dalarna

Publicerad

Under förra året nekade Transportstyrelsen nära 230 förslag på personliga registreringsskyltar i Sverige. Vissa av exemplen var direkt kopplade till de kraftigt höjda elpriserna. Vi har samlat några av skyltarna som ratades, samt listan på vilka som godkändes i Dalarnas län.

”SÄLEN”, ”LOL EL” och ”LOVE U” är några av de personliga registreringsskyltar i Dalarna som godkändes förra året. Totalt beviljades 60 nya personliga skyltar i länet.

Minskning jämfört med 2021

I hela Sverige beviljades drygt 3 400 personliga registreringsskyltar 2022, och det är en minskning jämfört med året innan. En orsak kan enligt Transportstyrelsen vara det osäkra ekonomiska läget. Det kostar nämligen över 6 000 kronor att skaffa en personlig skylt till bilen.

I klippet ser du några förslag som fick nej av Tranpsportstyrelsen. I faktarutan nedanför hittar du listan på godkända skyltar.

Lista: Alla nya registreringsskyltar i Dalarna

UBAKA

TA MOD

STROEM

RUDOLPH

BANANEN

KNUTES

MILIS

DERSTEN

UW1

TIKT

YVALL

VOYAGER

SNUTTA

LOL EL

OLIVE19

DRAGIT

SUKII 1

2BROR34

CELIK

ORTAC

XHONADO

MVL

SNUFFE

KOLPEBO

WSS 3

FUNLIFE

WADELL

VAGNEN

SVÄSJÖ

PĹ RULL

1FARMOR

KISS MY

RANGERS

BUSEN 1

KULANS

1963

CLANKER

JAW

LOVE U

2GOOD4U

BELLZON

47 MSA

TRYSIL

MOLLY B

RONIN

GIVAKT

OVESON

2BROR47

SMYR85

RIAN

ABODE R

BACKBYN

I BJÖRK

GTF

H GULE

SÄLEN

SHIYAR

GJOKA

CARBAGE

WENTLI

Källa: Transportstyrelsen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.