Foto: SVT

Rejäl ökning av cykelstölder i Falun – sticker ut från övriga länet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Dalarna ser bekymmersamt på att antalet cykelstölder har ökat så kraftigt i Falun. I maj låg antalet anmälda stöldbrott på 5 per vecka. I dag två månader senare har siffran tredubblats till 15 stycken och Falun sticker ut från övriga kommuner i länet.

Jocke Sohlberg, gruppchef för mängdbrott på Polisen i Dalarna säger att det handlar om vanliga cyklar som blivit stulna där inte elcyklar är inräknade.

– Det är många dyra cyklar som stjäls och det är mycket pengar som går förlorat. Jag vet inte vad man har för uppsåt till att göra detta.

Vad gäller cykelstölder för de resterande dalakommunerna berättar Sohlberg vidare att det bara handlar om ett knappt handfull i veckan.

– Varför just Falun är så utsatt tror jag att det finns särskilt brottsaktiva här som riktat in sig på att stjäla cyklar.

I klippet ovan. Hör Jocke Sohlberg berätta vad man som cykelägare ska tänka på för att slippa bli utsatt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.