Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lena Eriksson, gruppchef på Sweco, berättar om anställningen och hur vanligt det är att det går så snabbt att anställa någon som nyligen kom till Sverige. Foto: Anders Hansson/SVT

Ständig jakt på utbildad personal: ”Bra matchning både för oss och för Marina”

Uppdaterad
Publicerad

En chef på konsultföretaget Sweco i Borlänge fick höra talas om att en av de ukrainska kvinnorna som kommit till kommunen är utbildad elingenjör. Chefen tog kontakt direkt och trots att Marina Verovchuk bara bott i Sverige i tre månader har hon nu fått en anställning på företaget. 

– Det hände onekligen på mycket kort tid, säger Lena Eriksson, gruppchef på Sweco.

Kompetensbristen är stor i många branscher i Sverige – något som är påtagligt för företaget Sweco. Marina Verovchus kompetens passade för företaget.

– Vi grundar våra anställningar uteslutande på kompetens och vi hoppas verkligen att det kommer att bli en väldigt bra matchning både för oss och för Marina, säger Lena Eriksson.

I klippet: Kort tid i Sverige inget hinder vid anställningar – hör om Swecos jakt på utbildad personal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna och kriget i Ukraina

Mer i ämnet