Dov smäll i Falun under natten – polis spärrade av restaurang

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen spärrade polisen av ett område runt entrén till en restaurang i centrala Falun på grund av en mindre sprängladdning.

En restaurang i centrala Falun har under natten varit utsatt för en mindre sprängladdning, som bland annat medfört att ett hål har uppstått i entredörren.

Tidigare under natten rubricerades händelsen som skadegörelse, vilket senare kom att ändras till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen skriver på sin hemsida att det är oklart hur skadan uppstått, men vittnesiakttagelser finns om att man tidigare under natten upplevt en dov smäll från området.

– Vi håller just nu på att arbeta med ärendet. Det här är en sådan händelse som med tiden kan ändras till en annan brottsrubricering, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Området har under morgonen spärrats av och tekniker arbetar på platsen. Händelsen rubriceras just nu som allmänfarlig ödeläggelse.

Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.