Jul för ensamma och hemlösa – Riastugan dukar julbord för 54 personer

Uppdaterad
Publicerad

Snart är det jul med god mat, glädje och gemenskap. För många – men inte för alla. Riastugan i Falun bjöd därför på jullunch för de hemlösa eller ensamma.

– Framförallt är det gemenskapen som gör att de kommer hit, säger David Johansson, Verksamhetschef på Riastugan.

54 personer uppdelat på två sittningar är välkomna att äta en jultallrik och umgås på Riastugan under tisdagen och onsdagen. Paketutdelning i form av chokladaskar och raggsockar delas också ut till de som kommer dit.

– Det här är väldigt uppskattat. Det blir väldigt familjärt, för de som kommer hit säger själva att det här är deras familj så då märker man att det är otroligt viktigt att vi finns.

Donationer avgörande

Jultallriken består bland annat av köttbullar, prinskorv, lax och skinka. Mat som donerats till Riastugan.

– De som donerar har stor betydelse. Vi får ju småsaker från olika verksamheter hela tiden vilket är jättetacksamt, för när man väl plussar ihop allt så blir det mycket saker. Saker som speciellt nu under vintern kan vara avgörande för vissa individer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.