”Kommer att vara mer i västra Borlänge och vara betydligt mer gränssättande”

Rikspolischefen: Fler poliser på väg till västra Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

När rikspolischef Anders Thornberg besökte Dalarna på onsdagen fick han bland annat frågor om polisens arbete i västra Borlänge och hur polisen ska möta situationen där. Anders Thornberg kände till att det nu finns sex områdespolistjänster i området och att ytterligare tre tjänster är på väg dit.

– Polisen måste tillsammans med skola och socialtjänst sätta gränser och få ungdomar att inte bli kriminella, sa Anders Thornberg. Han sa också att det ständigt behövs nya lagar för att komma åt nya former av kriminalitet där ny och avancerad teknik används av kriminella.

– Vi har en lång lista med förslag på lagstiftning som vi vill ha och som nu utreds på justitiedepartementet, säger Anders Thornberg som känner ett starkt politiskt stöd i de satsningar som samhället nu gör på polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.