Foto: Niklas Hagman

Riksväg 70 avstängd efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

För andra gången under tisdagen är det problem i trafiken vid Brovallen söder om Avesta på grund av en lastbilsolycka. Vägen har stängts av i riktning mot Avesta under räddningsarbetet.

En lastbil har kört av riksväg 70 söder om Avesta strax efter klockan 12 på tisdagen. Vägen är avstängd under räddningsarbetet i norrgående rikting, alltså i riktning mot Avesta. Det kan även vara lite begränsad framkomlighet i södergående riktining. Enligt Trafikverket ska dragbilen ha varit kvar på vägbanan till en början, medan släpet låg i diket.

Enligt SOS-alarm finns inga uppgifter om att någon skadats i olyckan.

Vid 15-tiden uppger Trafikverket att man inväntar bärgare och att det finns risk för kortare stopp och begränsad framkomlighet under eftermiddagen fram till klockan 18.

Tidigt på tisdagsmorgonen körde en annan lastbil av samma väg och ut på en åker, också i närheten av Brovallen. I samband men den olyckan var det problem i trafiken under några timmar under morgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.