Tre personer klämdes fast efter trafikolyckan. Totalt fem personer fanns i de två bilarna. Foto: Brandkåren Norra Dalarna

Fem personer till sjukhus efter frontalkrock på riksväg 70 utanför Mora

Uppdaterad
Publicerad

Två personbilar frontalkrockade på tisdagseftermiddagen på riksväg 70 i höjd med Spjutmo, knappt två mil utanför Mora. Fem personer har förts till sjukhus, varav en är svårt skadad.

Två bilar med totalt fem personer var inblandade i olyckan. SOS Alarm fick in larmsamtalet 16.46.

Tre personer blev fastklämda. Samtliga inblandade fördes till sjukhus. Region Dalarna meddelar att en person är svårt skadad. Tre av de andra har fått lindriga skador och en femte klarade sig oskadd. Samtliga inblandade är vuxna.

En av bilarna hamnade i diket och den andra stod kvar på vägen efter olyckan. Fyra ambulanser kallades till platsen liksom räddningstjänst från Mora och Älvdalen. 15 personer från räddningstjänsten deltog i räddningsarbetet.

”Halt, snöigt och moddigt”

Väglaget var mycket dåligt enligt räddningstjänsten.

– Det är fruktansvärt dåligt väglag, det är halt, snöigt och moddigt, sade Johan Szymanski, räddningschef på brandkåren norra Dalarna.

Vid 18.30-tiden meddelade räddningstjänsten att själva räddningsinsatsen är avslutad.

– Vi inväntar bärgare med polisen, säger Johan Szymanski.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.