Motocrosscupen Dalacrossen avslutades i Torgås på lördagen. Foto: Sofie Lind/SVT

”Roligt att få köra lite cross”

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avgjordes motocrosscupen Dalacrossen. Under veckan har tre andra deltävlingar körts runt om i länet – för att under lördagen alltså avgöras på Mattsåsbanan i Torgås.

Det var jämnt in i det sista i flera av klasserna och bara några poäng skiljde sig mellan pallplatserna i finalerna.

På plats i Torgås hade nära 200 deltagare kommit för att göra upp i den sista deltävlingen. 

– Det är en gammal tradition att köra den här cupen och många har det som en semsestervecka och kommer till Dalarna, säger Micke Brunnberg som är samordnare för Dalacrossen.

TV: Se ett längre reportage från Torgås här!

Fyra tävlingar under en vecka

Dalacrossen har körts i flera år och lockar tävlande från hela Sverige, från ungdomar till eliten. Under veckan har fyra tävlingar körts. Dels en i Mora, en i Rättvik och också en i Älvdalen. Den sista var i Torgås.

Och det är lite av en familjefest på plats. Påhejande föräldrar och besökare stod längs banan tillsammans med de lokala klubbarna som är funktionärer.

”Roligt att få köra lite cross”

Stefan Olsson från Vansbro och som tävlar för SMK Dala-Falun, var ett av dalanamnen som låg i topp inför den tyngsta finalen igår och som senare slutade trea i totalen.

Hur känns att vara här?

– Jo, roligt att få köra lite cross.

Är Dalacrossen något man som åkare ser fram emot?

– Jo, det tror jag. Det är många som kommer från andra delar av Sverige hit, så det tror jag.

Dalacrossen ser sig själv som en av Sveriges största ungdomstävling för motocross då den pågår under flera dagar – och en av de yngre på plats var Pelle Nilsson från Falun. Han kammade hem guldet i sin klass.

– Lite kass start, sen så välte ramlade Brollén så jag körde upp till andra plats och sen försökte jag bara ta ikapp.

Hur känns det att vinna det här?

– Riktigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.