Rönning i Greiders drömregering

Uppdaterad
Publicerad

Göran Greider presenterade sin drömregering i SVT:s Morgonstudion på måndagsmorgonen. Smedjebackens kommunalråd Fredrik Rönning (S) lyfts som förslag till landsbygdsminister.

Inför att Stefan Löfven vid klockan 11 på måndagen ska presentera ministrarna i sin regering var den s-märkte debattören och Dalademokratens chefredaktör Göran Greider gäst i SVT:s Morgonstudion för att presentera vilka han tror kommer att ta plats som ministrar, men också sina önskeministrar.

I Göran Greiders önskeregering fanns Smedjebackens socialdemokratiske kommunalråd Fredrik Rönning (S) med som landsbygdsminister.

– Han är otroligt populär där han verkar, säger Greider.

”Det var ju spännande”

Fredrik Rönning har varit kommunalråd i Smedjebackens kommun sedan 2014.

– Det var väl spännande att han sa så, säger Fredrik Rönning när SVT Dalarna frågar honom hur han tänker kring hyllningen från Greider. Men några planer på att ta sig an ministerposten har han inte i nuläget.

– Jag trivs bra som kommunalråd i Smedjebacken, det är ett roligare uppdrag. Bredden i det här jobbet är otroligt kul och jag har en närhet till medborgarna, som inte finns på samma sätt när man har riksuppdrag, tror jag.

”Finns nog åsikter från båda håll”

Att han är omåttligt populär i kommunen där han verkar vill Fredrik Rönning inte bekräfta fullt ut.

– Det finns nog åsikter från båda håll, både de som tycker jag gör ett bra jobb och de som inte tycker det, säger han. Men det gick ju bra för oss i valet nu i höstas, så det är ju en bekräftelse på att folk tycker att vi gör ett bra jobb, säger han.

Se klippet ovan för att höra mer om varför Greider vill se Rönning i Löfvens regering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.