Det är ovanligt kallt för årstiden i Dalarna, berättar SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret. Foto: Anders Wiklund, TT/Johan Nilsson, TT/SVT

Ruggigt väder väntas till veckan i Gävleborg och Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Det är nog inte läge att plocka fram solstolen och badkläderna riktigt än. Helgen och kommande vecka ser ut att bli grå och regnig.

– I Dalafjällen kommer det till och med snö natten till söndag, säger Jannicke Geitskaret, SVT:s meteorolog.

Gävleborg, däremot, klarar sig från snö.

Under måndagen ser det ut att spricka upp och bli soligt – även om det troligtvis blir ostadigt väder med tidvis regn och skurar.

Och regn blir temat under veckan – det är risk för skurar varenda dag. Mest tros det ska regna i Dalarna, eftersom regnet kommer västerifrån.

– Det kan också bli mer snö i Dalafjällen under veckan.

Normalt för årstiden i Gävleborg

Temperaturerna ser ut att, som varmast, bli omkring 12-15 grader på dagtid. I Dalafjällen kan det bli någon enstaka plusgrad nattetid.

Är det kallare än normalt, för årstiden?

– i Gävleborg har det varit det, fram tills nyligen. Nu är det normalt för årstiden. I Dalarna, däremot, är det kallare än normalt, avslutar Jannicke Geitskaret.

SMHI:s prognos för nästa helg är fortfarande oklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.