Foto: SVT

(S) kräver ny ledning för Region Dalarna

Uppdaterad
Publicerad
Socialdemokraterna i Dalarna har inte längre förtroende för Region Dalarnas ledning och kräver i praktiken Tiina Ohlssons avgång.

– Vår bedömning är att det inte går att fortsätta längre för den nuvarande ledningen, säger Peter Hultqvist (S) som är ordförande för Socialdemokraterna i Dalarna.

Det är den senaste tidens händelser som har skapat en situation där nuvarande lednings förtroende har förbrukats anser S-distriktet och anser nu att regionen behöver en nystart.

– Det har varit för mycket med det här konsultarvodet, brevet till FK:s ledarsida och andra saker, säger Peter Hultqvist till SVT Nyheter Dalarna.

Inget förtroende för regiondirektören

Efter ett möte med partiets verkställande utskott i Dalarna meddelas nu att Regiondirektör Tiina Ohlsson inte längre omfattas av det förtroende som krävs för att leda verksamheten. Vilket i praktiken innebär att socialdemokraterna kräver hennes avgång.

– Det kommer som en fullständig nyhet för mig. Jag har inga kommentarer säger Tiina Ohlsson när SVT Nyheter Dalarna, når henne på telefon.

Nilsson lämnar 2017

När det gäller Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson (S),  konstaterar utskottet att han sedan en tid tillbaka planerat att lämna sitt uppdrag som ordförande under första delen av 2017. Därefter ska en ny ordförande utses.

-Region Dalarna är en alltför viktig organisation för att bara låta det gå och förtroendet för den nuvarande ledningen är förbrukat. När det gäller Leif Nilsson har vi sen i somras diskuterat att han ska lämna ordförandeskapet och han kommer att ersättas av en annan socialdemokrat, säger Hultqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Region Dalarna

Mer i ämnet