Foto: SVT

S om det nya styret: inte oväntat

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna har tillsammans med Miljöpartiet och Centern styrt Falun de senaste åren. Maktskiftet är nu ett faktum och från Socialdemokraternas sida beklagas dagens besked om den nya konstellationen även om det inte var oväntat.

– Som Socialdemokrater beklagar vi givetvis detta. Det samarbete vi haft under dessa fyra år har präglats av en god samförståndsanda och pragmatism, säger oppositionsrådet Jonas Lennerthsson (S) i ett pressmeddelande.

På onsdagen meddelades att det blir Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Falupartiet som kommer att styra Falu kommun de kommande fyra åren. Trots att konstellationen inte har majoritet möjliggörs styret av att Vänsterpartiet i budgetomröstningar kommer att rösta på sina egna förslag.

– Vi kommer nu att fokusera på att bedriva en aktiv oppositionspolitik med syfte att tydliggöra att det finns alternativ till den borgerliga politiken, säger Rosa Güclü Hedin, ordförande i Socialdemokraterna i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.