Så blir årets Peace & Love-område

Publicerad

Det är drygt en månad kvar till årets Peace & Love-festival. På måndagen presenterar arrangörerna årets festivalområde. Festivalen kommer att hålla till kring Folkets Park i Borlänge centrum.

Sex scener

Campingen är tillbaka på den plats där den var mellan 2006 och 2008, mellan järnvägen och parkeringen vid Folkets Park. På campingen kommer det också att finnas ett ”busshotell” för den som inte gillar livet i tält.

Det blir sex stycken scener under årets festival, tre utomhusscener och en inomhuscen. En scen kommer också att finnas vid Musikskolan och en blir utanför området, dit det blir gratis för alla att gå och lyssna.

Gick i konkurs – men kom tillbaka

2013 ställdes festivalen Peace & Love-festivalen i Borlänge in och försattes i konkurs. Redan 2014 var de tillbaka, dock med en bantad version. Till 2015 satsar arrangörerna på att återfå sin forna form med större och fler bokningar. Peace & Love Festival & Forum arrangeras den 2-4 juli och temat är ”Rise of the Citizen”.

E-sport och subkulturer

Arrangörerna presenterar under måndagen också en satsning på e-sport och urban kultur. Under festivalen kommer en e-sporttävling att äga rum på Galaxen, där det hålls dataspelsturneringar. Satsningen som arrangörerna valt att kalla ”Urban Jungle” handlar om shower med breakdance, rap och Dj's.

Veronica Maggie

Petter

Ola Salo

Lorentz

Timbuktu

Jill Johnson

Kitok

Kristion Anttila

Doug Seegers

Miriam Bryant

Alice in videoland

Weeping willows

Stiko Per Larsson

Joel Alme

Miarigold

Syster Sol

Thomas di Leva

Gudrun Schyman

Anna Järvinen

Kajsa Grytt

The Refreshments

Daniel Lemma

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Peace & Love

Mer i ämnet