Följ med till två butiker och hör vad butiksbiträdena säger om LO:s krav om vaccination – ”Lätt att man sprider det vidare”

Så säger butiksanställda i Dalarna om LO:s vaccinkrav: ”För allas skull borde folk som jobbar bland människor prioriteras”

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen skickade LO in en kravlista till regeringen bland annat om att de yrkesgrupper som måste träffa folk i sitt arbete ska prioriteras i vaccinationen. Vi träffade några butiksanställda i Falun för att kolla hur de ser på det.

LO:s krav handlar om personal inom barnomsorgen, kollektivtrafiken, transporter och handeln, som man menar borde prioriteras i vaccinationen efter riskgrupper och vårdpersonal.

- Jag oroar mig inte för egen del, utan mest för att dra hem smittan till familjen eftersom jag är så mycket bland folk, men när jag inte jobbar är jag bara hemma, berättar Alma Herbst som jobbar i en klädbutik i centrala Falun.

Följ med till två butiker och hör vad Alma Herbst och Narmin Obnya säger om LO:s krav om vaccination i klippet – ”Lätt att man sprider det vidare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet