Foto: SVT/Montage

Sålde hyrda grävmaskiner – åtalas för grovt bedrägeri

Publicerad

Tre män och en kvinna hyrde två grävmaskiner och sålde de sedan vidare. Nu åtalas de vid Falu tingsrätt för grovt bedrägeri.

En av de åtalade, en man i 25-årsåldern, ska tillsammans med en kvinna i 30-årsåldern och en okänd person ha kontaktat ett företag i Säter för att hyra en grävmaskin. 

Värd 300 000 kronor

Trion fick hyra grävmaskinen och kvinnan i gruppen anmälde den sedan som stulen. I samband med att kvinnan anmälde brottet ska mannen och den okända personen ha sålt grävmaskinen, som bedöms ha ett värde av 300 000 kronor.

Detta ska ha hänt i början av juli i år och bara några dagar senare ska mannen i 25-årsåldern ha varit inblandad i ytterligare ett bedrägeri.

Låtsades att grävmaskinen stulits

Detta ska han ha genomfört tillsammans med två andra personer, en man i 30-årsåldern och en man i 25-årsåldern. De ska då ha hyrt en grävmaskin från ett annat företag. Männen låtsades att grävmaskinen hade blivit stulen och sålde den vidare. Denna grävmaskin uppges vara värd drygt 230 000 kronor.

Nu åtalas de vid Falu tingsrätt för grovt bedrägeri. Samtliga nekar till att de skulle vara skyldiga till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.