• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK, hoppas på bättre villkor för damer i media. Foto: damallsvenskan.tv/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kvarnsvedens IK hoppas jämlikhetsarbete ger frukt

Representanter från kommuner och idrottsrörelsen i Dalarna har träffats för att diskutera hur man kan förbättra folkhälsan och göra idrottslivet mer jämlikt i länet.
”Vi har många tunga frågor som vi vill lyfta upp”, säger Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson reser landet runt och vill få igång en dialog om hur man bäst skapar möjligheter att idrotta hela livet.

– Vi har många tunga frågor som vi vill lyfta upp framöver och de vill vi diskutera med kollegorna här. Exempel på såna jättetunga frågor är folkhälsa, anläggningar och jämställdhet, där vi fram tills nu inte lyckats, säger Eriksson.

Hoppas på resultat

För Olle Davidsson, ordförande i Kvarnsvedens IK, är just jämställdhetsfrågan viktig. Kvarnsvedens damlag spelar i Allsvenskan men kan inte lägga lika mycket tid på träning som herrar på samma nivå. 

Han hoppas att den dialog som startat nu ska ge resultat framåt. 

– För våran del hoppas vi att damfotbollen ska bli mer attraktiv för media, så att det går att få en bättre avsättning för damallsvenskan och därmed ge våra damallsvenska klubbar en helt annan ekonomisk förutsättning att bedriva elitfotboll, säger Davidsson. 

TV: Se inslaget om initiativet från Riksidrottsförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer