Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här listar smittskyddsläkaren tre viktiga saker att tänka på inför terminstarten. Foto: TT, SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Risk för fler sjuka i Dalarna i höst – möten med skolor för att minska smittspridning

Uppdaterad
Publicerad

Inför skolstarten har smittskyddet i Dalarna haft informationsmöten med företrädare för skolor för att ge råd och svara på frågor om smittspridningen och läget just nu.    

– Vi har möten med företrädarna för skolorna om hur de ska hålla nere smittspridningen. Det blir inga restriktioner på skolorna utan allmänna råd för att förhindra smittspridning, säger Dalarnas smittskyddsläkare Fredrik Rücker. 

Spridningen av covid-19 har ökat de föregående åren i samband med att skolorna öppnat. Sannolikt blir det så även till den här hösten, menar smittskyddsläkaren Fredrik Rücker:

– Det finns en tydlig risk för att smittspridningen ökar när kontakter mellan människor ökar, till exempel när skolorna öppnar och folk kommer tillbaka till sina arbetsplatser.

Närundervisningen är viktig för barnen

Inför höstterminen kommer skolorna vara öppna och barnen ska undervisas på plats.

– Fokus ligger på att hålla skolorna öppna som vanligt, med närundervisning. Det beror på att man har sett att det blir bättre kvalitet på undervisningen om barnen är fysiskt på plats på skolan, säger Fredrik Rücker.

I videon: Smittskyddsläkarens tre råd inför skolstarten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet