Sara Junevik har haft stora framgångar med bland annat två seniorguld på sim-SM i Jönköping i veckan. Foto: Falu simsällskap

Sara Juneviks första seniorguld i SM

Uppdaterad
Publicerad

Leksandstjejen och falusimmaren Sara Junevik  har haft en drömvecka under SM-tävlingarna i Jönköping där hon bland annat tagit sitt första seniorguld och är klar för EM i två distanser.

Tio medaljer varav fem guld. Det resultatet är över förväntan.

– Det här är ju ingen tävling som Sara har toppa sig till. Vi har sett det som en uppladdning inför EM, det är jättekul, säger Lena Antlöv, Saras tränare som i dag är glad över framgångarna.

Två seniorguld

17-åriga Sara Junevik  har under tävlingarna i Jönköping slagit till och tagit två seniorguld i distanserna 50 meter fjäril och 100 meter fjäril. Hon var redan innan förhandsnominerad till 50 meter fjäril i kortbane-EM i Köpenhamn i december. Vinsten i 100 meter innebar att hon klarade EM-kvalgränsen även för den distansen.

– Hon var lättad efter 100 meter fjäril. Det var ett år sedan hon var nere på de här tiderna, nu vet hon vad hon kan göra, säger Antlöv och berättar att Sara ger ett piggt och glatt intryck under tävlingarna.

-Hon ser ut att ha roligt.

I seniorklasserna tog Sara även ett brons i 100 meter medley.

Juniormästare

Sara kan efter tävlingarna också kalla sig svensk juniormästare efter guld i 50 meter fjäril, 100 meter fjäril och 100 meter medley. Dessutom tog hon brons i 50 meter frisim och 200 meter frisim.

Den senare medaljen imponerar på tränaren:

– Vi visste sedan innan att Sara är snabb, nu visar hon att hon även har uthålligheten.

Fler tävlingar

På lördagkvällen slog Sara även till med ett juniorbrons på 200 meter fritt. På söndagsförmiddagen simmade hon även hem ett juniorbrons på 100 meter frisim. Nu återstår bara lagkappen på 4 x 100 meter medley.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.