Adam Renheim.

Säsongen över för Adam Renheim – efter allvarlig krasch

Uppdaterad
Publicerad

Skotercrossåkaren Adam Renheim, som är från Lima, har kraschat illa. Han har ådragit sig en lårbensfraktur och missar nu resten av säsongen, bekräftar han för SVT.

Det var i söndagsmorse i ett av heaten i den amerikanska högstaligan, ISOC, som olyckan var framme. Adam Renheim jagade bakom sina motståndare samtidigt som det var snöyra.

– Jag försökte köra upp och ta mig förbi. Då kom jag fel in i ett hopp och landade i ett gupp, berättar han för SVT.

Lyckad operation

Han kände ganska fort att något hade gått sönder. Det skulle senare visa sig vara en lårbensfraktur och bara sju timmar efter smällen opererades Renheim.

– Operationen gick bra, så nu är det bara att vänta på att svullnaden ska gå ner. Tanken var att jag skulle flyga hem idag (läs: måndag) men nu får jag nog sikta in mig på att vara hemma innan jul åtminstone.

Säsongen över

Han bekräftar för SVT att säsongen nu är över. Det väntas rehabilitering i två månader och efter det är säsongen så gott som avslutad.

– Den här säsongen ser ganska körd ut nu. Det skulle vara om jag kan köra VM hemma i april, men vi får väl se. Det är mest åkning här borta i Nordamerika som gäller.

”Stor besvikelse för både mig och teamet”

Detta är hans första benbrott i sin 15 år långa karriär. Det grämer honom inte jättemycket att han missar chansen att ta sjunde VM-titeln, men att han däremot går miste om att vinna Championship, som han aldrig gjort, känns tungt.

– Vi har verkligen gjort allt i år för att det ska gå vägen. Det är en stor besvikelse för både mig och teamet, säger han.

Lima-åkaren har tidigare i karriären tagit hem hela sex VM-guld. Ingen annan i skotercross har ens varit i närheten. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer