Foto: SVT Arkiv

Döms till sex års fängelse för grova våldtäkter mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 50-årsåldern döms av Mora tingsrätt till fängelse i sex år för grov våldtäkt mot barn, grovt sexuellt övergrepp och sexuellt ofredande mot en

Mannen döms för att ha våldtagit ett barn som han visste var under 15 år vid tre tillfällen. Han ska också också ha utsatt barnet för grovt sexuellt övergrepp genom andra handlingar.

Barnet hade särskilt svårt att värja sig

Barnets låga ålder och omständigheter som gör att barnet har haft särskilda svårigheter att värja sig gör att rätten bedömer mannens brott som grova.

Han har enligt domen ”...till följd av tillvägagångssättet och de sexuella handlingarnas karaktär ... visat särskild hänsynslöshet eller råhet.”

Ytterligare barn utsatt

Mannen döms också för att ha utsatt ytterligare ett barn för för sexuellt ofredande.

De samlade brotten bedöms ha ett straffvärde på sex års fängelse. Det skadestånd som mannen döms betala till de båda barnen uppgår till nästan en halv miljon kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.