Foto: Arkiv

Sex månaders fängelse för falska annonser

Uppdaterad
Publicerad

En 38-årig man från Borlänge lurade 18 personer att köpa telefoner som inte fanns. Nu döms mannen till sex månaders fängelse.

Det var under våren och sommaren som den 38-årige Borlängebon la ut annonser på olika försäljningssajter på nätet. 18 personer nappade på annonserna där 38-åringen bjöd ut telefoner av olika slag.

Nu döms alltså mannen till 18 månaders fängelse för bedrägeri och ska dessutom betala skadestånd till sina offer. Mannen ska ha tjänat närmare 100 000 kronor på bedrägerierna.

Dömd vid flera tillfällen

Senaste i februari i år dömdes mannen för bland annat bedrägeri, vapenbrott och olaga hot. Då fick mannen skyddstillsyn. Nu bedömer frivården att risken för återfall i brott är hög och eftersom 38-åringen återfallit i brott flera gånger så anser tingsrätten att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga.

Mannen har erkänt brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.