Foto: Johan Szymanski/Brandkåren Norra Dalarna

Två vuxna och sex barn till sjukhus efter trafikolycka i Mora

Uppdaterad
Publicerad

Två vuxna och sex barn fick under torsdagen föras till sjukhus efter en olycka på väg 70 utanför Mora. Enligt räddningstjänsten transporterades samtliga i en minibuss som voltade av vägen och ner på en cykelbana.

Larmet kom in vid 17-tiden. Flera ambulanser larmades till platsen liksom polis och räddningstjänst.

– Alla var i alla fall vakna när vi kom dit, men de är skadade och mer än så kan jag inte säga, berättar Johan Szymanski, chef för Norra Brandkåren.

Vägen var avstängd i södergående riktning mot Rättvik under bärgningsarbetet, men vid 18-tiden var vägen fullt farbar igen, enligt Trafikverket.

Uppdatering: Enligt en presskommuniké på Region Dalarna är fem av barnen samt de båda vuxna, en man och en kvinna, alla lätt skadade. Ett barn är helt oskadat. Samtliga är kvar på sjukhus.

Initialt gick vi ut med att det var sex vuxna och två barn, men det stämmer inte. Det var två vuxna och sex barn som var inblandade i olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.