Arkiv Foto: Jessica Gow / TT

Polisen efter ofredandet: ”Vi har en del viktiga uppgifter”

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna utsattes för ett sexuellt ofredande mitt under pågående konsert, enligt en anmälan till polisen.

Ofredande kom in strax innan 23.00 på torsdagskvällen och ska ha inträffat under en Miriam Bryant-spelning på Peace & Love festivalen. Den misstänkte förövaren är en man. Polisen har inte gripit honom men ska ha bra uppgifter att gå på.

”Vi fördömer alla brott”

Polisen kan i nuläget inte lämna uppgifter om ålder på de inblandade personerna. Klockan 11.00 hölls en presskonferens med arrangören för festivalen.

Peace and love

– Självklart fördömer vi det, vi fördömer alla brott, säger Perra Lundqvist som är säkerhetsansvarig på Peace and Love. Vårt motto är ”Trygg festival” och tyvärr hände det här.

Händelsen är polisanmäld

Flickan tog sig från festivalområdet och händelsen polisanmäldes, berättar Lundqvist och säger att undgomsjouren också hjälp den drabbade.

– Vi har varit i kontakt med flickan idag, och hon mår efter omständigheterna väl. Jag hoppas att hon vill och orkar komma tillbaka till festivalen ikväll, säger Perra Lundqvist.

Polisen jobbar nu vidare med att försöka gripa gärningsmannen.

– Vi har inlett en förundersökning så vi kan inte gå in på detaljer, men vi har en del uppgifter runt detta som kan vara viktiga för utredningen, säger Henrik Olars som är kommunikatör vid polisen.

Sambandscentral för säkerheten

För att öka säkerheten på festivalen har det i år satsat på en sambandscentral för att koordinera säkerhetsarbetet. Arrangören har även upprättat och ett trygghetsnummer som besökare kan ringa om de skulle behöva hjälp.

Statsminister Stefan Löfven har i samband med sexbrott på musikfestivalen i Bråvalla kallat övergreppen för ”vidriga handlingar av ynkliga män”.

Omhändertagna personer

Fem berusade personer har omhändertagits på och strax utanför Peace & Loves festivalområde. Inne på campingområdet omhändertog polisen en person som rökte hasch.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Peace and love

Mer i ämnet