Simon är fast på tåget på grund av det kraftiga regnet. ”Det är varmt och kvavt” säger han till SVT. Foto: Niklas Hagman/Privat.

Simon fast på tåget: ”Extremt varmt och kvavt”

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket räknar med att tågstoppet mellan Borlänge och Avesta Krylbo kommer att pågå under hela måndagskvällen. Många resenärer drabbas och en av dem är Simon Grip från Leksand – som räknar med att anlända till Stockholm betydligt senare än planerat.

Vid 20-tiden har det gått tre timmar sedan larmet om den översvämmade järnvägsövergången i Hedemora inkom. Vid samma tidpunkt hade Simon Grip, som började sin resa under eftermiddagen i hemmaorten Leksand, räknat med att vara framme i Stockholm.

Istället sitter han på ett tåg i Storvik.

– När vi kom till Borlänge fick vi vet att vi inte kunde fortsätta. Så då började vi åka hit mot Storvik istället, sen kommer vi att åka härifrån till Avesta och därifrån till Stockholm, säger Simon vid åttatiden.

Flera timmar försenat

Enligt tågpersonalen ska tåget vara framme i Stockholm vid 22-tiden, två timmar efter utsatt tid.

– Men jag gissar på att det blir lite senare. Det har varit många stopp längs vägen och det kommer säkert att bli fler, säger Simon.

”Extremt varmt och kvavt”

Läget på tåget beskriver han, trots den kraftiga förseningen, som relativt bra.

– Men det är extremt varmt och kvavt. Väldigt kvavt. Men vi får kliva av när det blir stopp och ta lite luft, så det är ganska lugnt ändå, säger Simon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.