Singelolycka med lastbil i höjd med Oxberg

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid kvart i elva på fredagsförmiddagen som ett larm kom in till räddningstjänsten att en lastbil kört i diket längs väg 1025, i höjd med Oxberg.

Lastbilen som färdades österut längs Vasaloppsvägen var nära att köra av vägen strax innan olycksplatsen men föraren lyckades häva den sladden innan ekipaget ändå slog runt strax efteråt i en trevägskorsning i Oxberg

Långtradaren som lagt sig på sidan är lastad med sågat virke och under eftermiddagen har räddningspersonal jobbat med urlastning. Föraren fick lindriga skärskador men behövde inte uppsöka vård.På plats befinner sig just nu fyra enheter från räddningstjänsten och har påbörjat räddningsarbete. En ambulans var initialt larmad, men kunde vända hemåt då ingen person ska ha kommit till skada.

Det ska vara mycket halt på vägen vid olyckan och det ligger just nu en SMHI-varning över området.

Trafikverket meddelade initialt att trafiken kunde påverkas under hela kvällen. Men kunde under eftermiddagen öppna upp igen för trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.