Foto: SVT

Skadade kvinnan flyttad till Uppsala

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som skadades svårt när hon mejades ner av en buss i Falun igår har flyttatdes till Akademiska sjukhuset i Uppsala redan igår kväll.

I en kommuniké uppger Akademiska sjukhuset att kvinnans tillstånd är allvarligt men stabilt, hon har opererats under natten och hon kräver inte längre intensivvård.

Olyckan inträffade på Myntgatan vid järnvägsviadukten nära Folkets hus i centrala Falun.  En buss i linjetrafik, som hade flera passagerare, hade en bagagelucka på långsidan öppen och det var den som ska ha träffat kvinnan som gick på sidan av vägen.

Problem med bagageluckan

Just den här bussen ska ha haft problem med bagageluckan tidigare.

– Chauffören ska ha varit ute ett par gånger och stängt den, enligt polisens presstalesperson Stefan Dangardt.

Polisen i Falun utreder olyckan och rubriceringen är grovt vållande till kroppsskada.  Polisen har pratat med vittnen, men vill gärna komma i kontakt med fler personer som kan ha sett olyckan. Polisen nås på 114 14.

Blev svårt skadad

Bussen är tagen i beslag för tekniskt undersökning.

– Vi vill bland annat ta reda på om det är något fel på bussens bagagelucka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.