En polispatrull kommer att vara på plats tills dess att tekniker anländer på torsdagsmorgonen. Foto: Lotta Olin Persson/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Rester av en människa hittade i skogsområde i Grangärde

Uppdaterad
Publicerad

En skogsarbetare hittade under onsdagsförmiddagen rester av en människa i ett skogsområde i Grangärde, Ludvika kommun. Polisen bedömer att kroppen legat på platsen i omkring ett år och har nu inlett en förundersökning om mord.

Det var vid 14.13-tiden som polisen fick samtalet om att kvarlevor av en människokropp påträffats i skogen mellan sjön Bysjön och riksväg 66 i Grangärde.

”Såg kläder och ett skelett”

– Mannen som ringde in bedömde det som rester av en människa utifrån att han såg kläder och ett skelett, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna.

När en polispatrull anlände kunde man konstatera att det rör sig om ett människoskelett, och man misstänker att det legat på platsen i omkring ett år.

Obduktion ska fastställa identitet

Polisen kommer under torsdagsmorgonen att genomföra en teknisk undersökning av fyndplatsen.

– Det är en grannlaga uppgift eftersom kroppen legat så länge, det som gjordes i går var att göra en bedömning att det rörde sig om en människa, säger Stefan Dangardt på torsdagsmorgonen.

– Det kommer nu att göras en noggrann undersökning innan kroppen förs vidare för obduktion, säger han.

Brott kan inte uteslutas

Obduktion görs för att fastställa personens identitet, samt för att ta reda på dödsorsaken.

– Eftersom att omständigheterna är oklara så kan det inte uteslutas att det är ett brott som ligger bakom personens död, därför utreder vi det här som ett mord, förklarar Stefan Dangardt.

Polisen kommer också att kartlägga försvunna personer som skulle kunna ha rört sig i området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer