”Jag ser folk just nu som vill komma in”, säger vd:n för de i år publiklösa skidspelen när vi pratar med henne under lördagen Foto: SVT

Skidpublik i Falun försökte ta sig in på området genom skogen

Uppdaterad
Publicerad

Världscuptävlingarna i Falun genomförs utan publik på grund av pandemin. Trots det är det en hel del personer som försökt att ta sig in på området via skogen.

Världscuptävlingarna i Falun arrangeras i år helt utan publik på grund av pandemin. Men trots det så är det många som försökt att ta sig in på området på Lugnet under både fredagen och lördagen. Under fredagen var det 40-50 personer som försökte ta sig in, vilket P4 Dalarna var först med att berätta.

– Igår var det 40-50 personer som kom, i all välmening såklart, de vill in och stå i skogen för att följa tävlingar, men det är ju inte möjligt, säger Ulrika Back Eriksson, vd för svenska skidspelen på lördagen.

Och även under lördagens tävlingar har flera personer försökt att komma in på området, berättar hon.

– Ja, det har varit ett antal, jag ser att det kommer folk gående just nu som vill komma in, berättar hon på lördagseftermiddagen och fortsätter:

– Vi har ju värdar på plats som har som uppgift att se till att ingen tar sig in. Vi är snälla, men får vänligt men bestämt upplysa om att det inte går att ha någon publik  år, det är inte möjligt, säger Ulrika Back Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.