Foto: SVT Design & Google Earth

Skogsbrand norr om Enviken – 40 000 kvadratmeter brann

Uppdaterad
Publicerad
Det brinner i skogen norr om Enviken, vid Gårdviksbro i Falu kommun. Enligt räddningstjänsten är det ett område på 200 gånger 200 meter som brinner.

När larmet kom vid 13.30-tiden gällde det en brand i skogen på 30 gånger 30 meter. Vid 15-tiden uppger räddningstjänsten Dala Mitt att det är ett område på fyra hektar, 200 gånger 200 meter som brinner.

– Än har vi inte kontroll på branden, det är en bit inne i skogen så det tar en stund att släcka. Vi får hjälp av södra Hälsinglands räddningstjänst också, berättar Johan Nordin, inre befäl hos räddningstjänsten Dala Mitt.

– Det är inte extremt torrt alls, men det är torrt, säger han.

Vid 16.40-tiden uppger Johan Nordin för SVT att man fortfarande inte har branden under kontroll. Branden omfattade nu 200 gånger 250 meters yta.

Senare kom branden under kontroll. Vid 20-tiden överlämnades marken till markägare för bevakning och eftersläckning. Då uppgavs totalt avbränd yta vara på 250 gånger 400 meter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer