Läget är lugnt på plats enligt räddningstjänsten. Foto: Gunilla Wikström/SVT

Hälsinggårdsskolan i Falun utrymd efter rökutveckling

Uppdaterad
Publicerad

Hälsinggårdsskolan i Falun utrymdes på torsdagsförmiddagen efter att det uppstått någon form av rökutveckling. Enligt polisen har någon återigen eldat i skolans lokaler.

Räddningstjänsten och polisen har varit på platsen. Christina Hallin, polisens presstalesperson, berättar att det hände en liknande händelse under gårdagen då någon eller några satte eld på en papperskorg.

– Skolans personal måste prata med eleverna om hur allvarligt det här är. Att elda i en lokal är väldigt farligt och det finns en stor risk att människor kan bli skadade, säger hon.

Ett möte hölls efter händelsen i aulan med elever, personal, räddningstjänst och polis.

Det är ännu inte känt vem eller vilka som är skyldiga till det som hände varken under onsdagen eller torsdagen.

”Kan vara någon utomstående”

– Det behöver inte vara någon elev utan det kan även vara någon utomstående eftersom det är en öppen skola. Oavsett är det viktigt att information kommer ut om att det här är farligt, säger Christina Hallin.

Runt 700 elever går på skolan, som har elever från förskoleklass till årskurs 9.

Eleverna fick utrymma skolans lokaler medan räddningstjänsten sökte igenom och släckte branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.