Skolbarn i Äppelbo skickades hem efter larm om person med vapen

Uppdaterad
Publicerad

Efter larm om att någon sett en person med vapen i närheten av Berghedens skola i Äppelbo vidtogs omedelbara åtgärder. Personal och barn hölls inlåsta som en säkerhetsåtgärd, men det finns i nuläget inget som tyder på att det faktiskt var någon beväpnad person i området.

– Någon har sett vad personen tror var en person med en pistol utanför skolområdet. Det är oklart vad som skett, men i nuläget finns inga belägg för att någonting har hänt, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Han berättar att polisen haft tre patruller på  plats för att spana i omgivningen, men att insatsen har avbrutits.

– Vi har en patrull kvar i området för trygghetsskapande, men vi har inte anträffat någon och det finns inte heller någon hotbild. Ingen har skadats, om det inte är så att någon blivit skrämd.

Det finns i nuläget ingen misstanke om brott, men alla skolbarn fick i anslutningen till händelsen sluta för dagen och åka hem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.