Olycka inträffade vid 16-tiden strax utanför Tandådalen. Foto: SVT Design

Skoterolycka i Tandådalen – kvinna allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna fördes till sjukhus efter en skoterolycka i Tandådalen på tisdagseftermiddagen. Kvinnan är allvarligt skadad enligt Region Dalarna.

Larmet kom in strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen.

Skotern ska enligt polisen ha kört in i ett träd. Räddningstjänst, ambulans, polis och fjällräddningen kallades till platsen.

Olyckan ska ha inträffat på en skoterled ungefär två kilometer från farbar väg.

Vid 17-tiden var räddningstjänsten på plats, liksom polis.

Beskrivs som svår olycka

Enligt polisen rör det sig om en man och en kvinna i 20-årsåldern som skadats.

– Kvinnan förs med helikopter till sjukhus och mannen med bandvagn till ambulans, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg.

Olyckan beskrivs som svår av polisen.

– De ska knappt ha varit kontaktbara, säger Stefan Wickberg.

Allvarligt skadad

På tisdagskvällen meddelar Region Dalarna att kvinnan är svårt skadad och har förts till Karolinska sjukhuset för vård. Skadeläget för mannen är oklart.

Skotern har tagits i beslag.

– Det har tagits beslut om att ta skotern i beslag för teknisk undersökning, för att få klarhet i om det finns någon teknisk förklaring till olyckan, säger Stefan Wickberg.

Under onsdagen säger polisen att olyckan rubricerats som vårdslöshet i trafik. Föraren ska ha tappat kontrollen då skotern framfördes i hög fart och därefter kört in i ett träd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.