Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens hundförare utför undersökning av brottsplatsen. Se bilder i klippet. Foto: Niklas Hagman

Skottlossning mot fastighet i Avesta – polisen utreder misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En skottlossning inträffade i centrala Avesta på fredag eftermiddag. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord eller dråp. Ingen skadad person har hittats.

Enligt polisen i region Bergslagen utreds även grovt vapenbrott. Skottlossningen inträffade omkring 15.30-tiden på fredagen. En fastighet i centrala Avesta har beskjutits.

Under fredagskvällen genomförde polisen tekniska undersökningar, och hundförare sökte efter spår på platsen, som spärrades av. Vid 21.45 hävdes avspärrningarna, och polisen ska under lördagen fortsätta utredningsarbetet med att bland annat knacka dörr i närområdet för att söka efter personer som bevittnat händelsen.

– Det är för tidigt att säga om det finns några kopplingar till de skjutningar som skett i Stockholmsområdet den senaste tiden. Allt går ju inte att koppla till de händelserna, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.