Foto: Niklas Hagman

Skulle hjälpa till vid trafikolycka – blev knivskurna

Uppdaterad
Publicerad

En person vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivskuren i Långshyttan natten mot söndag.

Det hela utspelade sig mitt i samhället i Långshyttan natten mot söndag. Polisen får in larmet 01.53. Vad som har hänt är inte helt klarlagt, men enligt polisen ska händelseförloppet ha startat med en trafikolycka där en bil kör i diket. Två personer i en annan bil stannar för att hjälpa till men blir då attackerade med kniv.

– Det är den grundhypotesen vi jobbar med nu, något händer på platsen och de som stannat till blir knivskurna, säger Peter Persson, vakthavande regionbefäl vid polisen.

Allvarligt skadad

En av de knivskurna är allvarligt skadad och vårdas på akademiska sjukhuset i Uppsala, dit han flögs med ambulanshelikopter. Den andra personen som blev attackerad ska också ha blivit knivskuren men fått lindriga skador, enligt polisen.

De tre misstänkta gärningsmännen, en kvinna och två män, är gripna av polisen. Två av dem vårdas på sjukhus och ska förhöras under dagen. Det är oklart hur de fått sina skador.

– Vi vet inte om de uppkommit i samband med trafikolyckan eller efter, säger Peter Persson.

Flera personer ska ha blivit vittne till händelsen och polisen bedömer utredningsläget som gott.

– Vi har tre gripna och två målsägare, och vad vi vet så är ingen misstänkt på fri fot, säger Peter Persson.

Bil tagen i beslag

Bilen som de misstänkta färdats i är tagen i beslag. Brottsplatsen är avspärrad och vaktas nu enligt uppgift av väktare i väntan på teknisk undersökning.

– Jag hoppas att det kan göras under dagen, säger vakthavande regionbefäl vid polisen Peter Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.