En man åtalas misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Han ska ha kört på ett sätt som kan ha inneburit fara för andra människors liv. Foto: Emil Langvald/TT

Smet från polis och gjorde livsfarliga omkörningar

Uppdaterad
Publicerad

Efter riskfyllda omkörningar och höga hastigheter under en bilfärd i Avesta i mars åtalas en man i 50-årsåldern misstänkt för grov vårdslöshet i trafik.

Mannen ska ha kört i höga hastigheter och ignorerat polisens tecken om att stanna. Enligt åtalet ska mannen ha fortsatt köra fortare än vad som var tillåtet på sträckan. Han ska också ha kört om andra bilister på riskfyllda sätt samt kört alldeles för fort i kurvor.

Därtill ska han ha kört upp på trottoarer, korsat spärrlinjer och vid ett tillfälle kört in i ett annat fordon varpå han ska ha fortsatt köra.

Han misstänks för grov vårdslöshet eftersom han enligt åtalet varit grovt oaktsam och visat likgiltighet för andra människors liv.

Mannen erkänner brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.