Foto: Anders Hansson/ SVT

Snöfallet orsakar trafikstörningar – följ rapporteringen här

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen har SMHI varnat för kraftigt snöfall över mellersta Sverige, med klass 1-varning i Gävleborg. Flera trafikolyckor har inträffat. Följ rapporteringen här.

Snöväder skapar trafikstörningar – följ rapporteringen här

Många har hunnit byta till sommardäck

Många bilägare har hunnit byta till sommardäcken, vilket såklart gör det än mer problematiskt i trafiken.

Vår reporter som är ute och rapporterar om trafikläget noterade på en parkering i Falun att majoriteten av bilarna hade sommardäck.

– Det ställer ju till det, minst sagt, säger han.

Elavbrott, Gävle

Driftstörningar på elnätet i delar av Gävle södra, uppger Gävle Energi. Ute på stan syntes nedsläckta trafikljus bland annat.

Mörka trafikljus i Gävle under strömavbrottet.

Stillastående fordon, E45, Mora

Trafikverket rapporterar om flera stillastående fordon längs E45, mellan Kättbo och Budsel i Mora kommun. De stillastående fordonen har, enligt Trafikverket, mycket stor påverkan på trafiken.

Väghinder E4 , Söderhamn

En stillastående lastbil blockerar påfarten vid trafikplats Söderhamn Södra i riktning söderut.

Väghinder E4, Vattrång, Nordanstig

Flertalet lastbilar står still och blockerar hela vägbanan på E4 i Hammarbacken söder om Vattrång, uppger Trafikverket. Det är oklart när vägen är farbar igen, preliminär sluttid är klockan 11. Väglaget uppges vara besvärligt med lössnö och halka.

Stillastående lastbil, E45, Orsa

Trafikverket rapporterat om en lastbil som står stilla i backen mellan Tallhed och Emådalen i Orsa kommun och att det har stor påverkan på trafiken i båda riktningar förbi platsen.

Trafikolyckor i Falun/Borlänge under morgontimmarna

Tidigare under morgonen har trafikolyckor rapporterats på flera håll, ingen med allvarliga personskador som följd.

På E16, vid Karlsvik mellan Falun och Borlänge, inträffade en avåkning vid 08.45 där en bil behövde bärgas från platsen

Vid 07.20 inträffade en olycka med tre personer inblandade vid Halvarsgårdarna i Borlänge. Räddningstjänsten beskriver olyckan som en mindre krock mellan de tre personbilarna.

Trafikolycka E45, Emådalen, Orsa

En lastbil och en personbil har kolliderat. Vägen är avstängd i södergående riktning och det uppges vara mycket halt på platsen. Ingen person har behövt föras till sjukhus.

Enligt polisen ska lastbilen ha lämnat platsen och man kommer att skriva en anmälan om smitning.

– Lastbilen uppges ha stuckit och då brukar det bli anmälan om smitning från olycksplats, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Vid klockan 10 uppger Trafikverket att bärgning av personbilen har inletts och att polis är på plats för att dirigera trafiken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.